Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Seksielämän tuottavuusloikka

Iiro Törmä

Kuvituskuva
Iiro Törmä

5.5.2017 14.58

Riikka Suominen

20 vuoden avioliiton jälkeen iski keski-iän kriisi ja halu saada seksiä muiden kanssa. Nyt Maritalla (nimi muutettu) on panokämppä.

Pitkään seksielämäni oli tukahtunutta ja vähäistä. En sallinut itselleni nautintoa ja ajatukset himosta hävettivät. Vielä yli kolmekymppisenä seksi-sanaakin oli vaikea sanoa.
Muutama vuosi sitten tuli keski-iän kriisi. Tuli paniikki saada seksiä jonkun toisen kuin oman puolison kanssa.

Ravintolasta lähdin joskus jonkun mukaan, mutta se jännitti ja hävetti kuin pikkutyttönä. En ollut 20-vuotisen liittoni aikana edes pussannut ketään toista, saati ollut muiden miesten edessä alasti.

Menin nettiin. Sieltä sain vyörymällä mielenkiintoisia kontakteja ja kuumia seksikeskusteluja. Netissä ventovieraalle kerrotaan viiden minuutin tuttavuuden jälkeen, oletko S/M- vai peppu-tyyppi. Se maailma on absurdi, mutta mielenkiintoinen.

Nyt seksielämäni on monipuolista ja jännittävää. Olen reilun vuoden aikana ollut yli 40 kumppanin kanssa, miesten ja naisten. Olen halunnut avata kaikki ikkunat ja ovet, katsoa rajani.

Kimppaakin halusin kokeilla. Olisin kolme vuotta sitten sanonut, että menkää hoitoon, jotka sellaista haluatte.
Ennen olin kontrollifriikki. Himo, ja antautuminen toiselle, oli minusta epä-älyllistä toimintaa. On mahtavaa, että seksiä voi nyt kokea niin monella tavalla.


Aluksi petin miestäni. Meillä ei ollut alunperinkään kipinää, jonka hyvä seksielämä olisi vaatinut. Reilu vuosi sitten sovimme avoimesta suhteesta.

Meillä oli kolme vaihtoehtoa: petän häntä ja riitelemme, eroamme tai teemme tätä avoimesti. Nyt sallimme toisillemme vapaamatkustelun. Hyväksymme, ettei meidän tarvitse riittää toisillemme.

Minä löydän netistä helpommin seuraa kuin mieheni, mutta onneksi häneltä on löytynyt joustavuutta tilanteeseen.
Olemme ostaneet kutukämpäksi yksiön. Se on taloudellisesti kannattavampaa kuin maksaa jatkuvasti hotelleille. Kämpässä on tanko ja koukut seinässä, peilejä ja säkkituoleja, joissa on hyvä harrastaa seksiä.

Sinkkuna tämä olisi rankkaa. Nyt on turvasatama, johon palata.

Elämäntapa on muuttanut sosiaalisen elämäni. Vain muutama ystäväni tietää, mitä teen. Seksitarpeeni ovat niin pinnalla, että joudun ponnistelemaan ystävien seurassa. En jaksaisi kiinnostua heidän sieniretkistään.

Olen käyttänyt paljon aikaa, vaivaa ja rahaa tähän. Kaikki vapaa-aikani menee seksiin. Minua kiinnostavat eroottiset tarinat. Hommaan asuja ja luen seksikirjoja. Haluan että muut näkevät seksikkyyteni. Että minussa tuoksuu kiima.
On tässä pakkomielteisyyttäkin. Elin pitkään kuin jäässä. Nyt olen vimmainen ja suloisesti sekaisin seksistä. En ole ihan työkykyinen. Haluan ja ajattelen seksiä niin paljon.


Pidän päiväkirjaa jokaisesta partnerista. Säilytän kirjaa aina laukussani. Suurin osa on ollut hyviä kokemuksia. Osa vakipartnereistani on tärkeitä, mutta en ole onneksi rakastunut heistä kehenkään.

Parhaat kokemukset ovat niiden miesten kanssa, joilla on ollut kymmeniä naisia. On paskapuhetta, että luonto ajaisi tikanpojan puuhun. Seksi pitää opetella. Minäkin osaan paljon enemmän kuin pari vuotta sitten. Voi sanoa, että olen tehnyt seksielämässä tuottavuusloikan.


En ole kokenut syyllisyyttä. Opin itsestäni, seksuaalisuudestani ja miesten tavasta ajatella. Saan itseluottamusta positiivisesta palautteesta.

Toivon, että kaikki antaisivat itselleen luvan himoita ja haluta. Olisi vähemmän yksinäisyyttä, jos ei oltaisi niin omistushaluisia. Keski-ikäisille pareille haluan sanoa, että eroaminen pettämisen vuoksi on täysin hullua.

seksi 
Viite