Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tärkeintä on yllätys

Iiro Törmä

Kuvituskuva
Iiro Törmä

28.6.2017 9.16

Riikka Suominen

Inkerin mielestä paras seksi yllättää. Niin voi tapahtua
miehen tai naisen kanssa. Joskus hän arastelee kertoa biseksuaalisuudestaan.

Seksissä en ole koskaan kokenut komplekseja. En siitäkään huolimatta, että kehoni on toiminut huonosti ja usein olen epäillyt, ansaitsenko rakkautta. Seksissä fyysisyys on vain kivaa.

Lapsuuteni keskisuuressa kaupungissa mentaliteetti oli, ettei tehdä tästä nyt numeroa. Opin nimeämään homouden vasta, kun muutin taidelukion vuoksi Helsinkiin. Siellä sukupuolen esittämisestä ja seksistä tehtiin performanssia. Olin heti kotonani sateenkaarimaailmassa.


Olen hylännyt kaikki luokittelut, koska aina kun ajattelen olevani lesbo, löydän itseni suhteesta miehen kanssa. Tunteita minulla on lähinnä naisia kohtaan. Minulle ei ole luontevaa seurustella miehen kanssa, mutta onhan muitakin kuin kaksijakoisia sukupuolia. Tärkeintä on ihmisen olemus.
Naisia on saatavilla paljon vähemmän kuin miehiä.

Nuoruuteni Helsingin lesboyhteisössä kaikki olivat olleet kaikkien kanssa tai korkeintaan yhden ihmisen päässä toisistaan. Nyt olen neljäkymppinen ja asunut pitkiä aikoja ulkomailla. Kaikki nuoruuteni lesboihastukset ovat naimisissa, heillä on 2,1 kissaa, joillain lapsiakin.

Biseksuaaleja voidaan pitää aidallaistujina. Miehille se on eksoottista ja pornouni, mutta lesbot epäilevät, ettei biseksuaali ei ole tosissaan. Siihen voi liittyä oletus, ettei mikään riitä biseksuaalille, eikä hän kuitenkaan sitoudu.
En ole aluksi kertonut tyttöystävilleni, että minulla on ollut miessuhteita.


Hyvän seksin tunnistaa siitä, että sen aikana mieleen ei mahdu epävarmuuksia tai kauppalistoja. Superhyvä seksi myös yllättää. Voi tapahtua jotain alkukantaista tai voi tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehnyt. Pitkään luulin, että olen vähän prinsessa ja tykkään siitä, että minulle tehdään kivoja asioita. Yhtäkkiä yhden ihmisen kanssa tykkäsinkin käyttää voimaa ja valtaa, ja ottaa paljon vastuuta siitä, mitä tehdään.

Minulla ei ole voimakasta taipumusta kumpaankaan rooliin eli antavaksi tai vastaanottavaksi osapuoleksi. En ole kiinnostunut rekkamiesmäisestä ulkoasusta, joka on usein viesti maskuliinisuudesta ja aktiivisuudesta. Ihastun naisellisiin naisiin.

Naisten välinen seksi on sellaista tuntikausien vellontaa, että kumman vuoro on ottaa käsi tai suu käyttöön ja tyydyttää toinen. Vuorottelu tekee seksistä kiinnostavaa, tilastollisestikin yhdyntäaika lesbopareilla on paljon pidempi kun heteroilla. Joskus se, joka on juuri saanut, on vähän liian väsynyt aloittamaan uudelleen. Lesboseksin vaatima vaivannäkö voi lopettaa seksielämän, ellei voida välillä sopia etukäteen, että tänään tehdään vain toisin päin.

Hyvässä seksissä on intensiivisyydestä huolimatta kepeyttä. Se kestää, vaikka joku pieraisisi tai tippuisi sängystä. Onhan seksi toimituksena hassua äänineen ja asentoineen.
Lopulta se on kuitenkin vain kohtaamista ja koskettamista. Pitää uskaltaa puhua ja kysyä. Se pitää uskaltaa tehdä yhtälailla miehen kuin naisen kanssa.

Inkerin nimi on muutettu.
Viite