Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tantraseksissä ei ole orgasmipakkoa

Iiro Törmä

Yhdessä tutkien. Tantraseksissä olennaisempaa on antaa toiselle mielihyvää kuin keskittyä omien tavoitteiden toteuttamiseen. Iiro Törmä

Yhdessä tutkien. Tantraseksissä olennaisempaa on antaa toiselle mielihyvää kuin keskittyä omien tavoitteiden toteuttamiseen.

8.10.2017 12.11

Jenni Leukumaavaara

Minulle tantraseksi tarkoittaa läsnäoloa ja lempeyttä ilman suorittamista. Tantra on oikeastaan elämäntapa, ei vain seksiä. Tiedän, että tantraan liitetään hihhulitouhut.

Kyse on kuitenkin läsnäolosta ja siitä, että olennaisempaa on antaa toiselle mielihyvää kuin keskittyä omien tavoitteiden toteuttamiseen. Silloin myös oma nautinto on täyteläistä ja viattoman puhdasta.

Viattomuus on kuin lapsen leikkiä, leikillisyyttä. Puhtaus tarkoittaa sitä sisäistä asennetta seksiä kohtaan, että löytää tunteiden ja tekemisen lähteen omasta sisimmästään, eikä ohjaudu ulkoisten ärsykkeiden tai normien ohjaamana.


Usein tantraseksiä harrastavat ihmiset, jotka kokevat vaikeaksi perusseksin ja siihen liittyvät kohtaamattomuuden ja ulkopuolisuuden tunteet. Olen itsekin jossain vaiheessa elämääni pidättäytynyt seksistä, koska seksi oli kyllä koukuttavaa, mutta samalla etäännyttävää.

Joskus tuli olo, että olen vain iso ihmispenis, eikä millään muulla osalla minusta ole merkitystä. Seksi oli usein suorituskeskeistä, tavoitteellista ja kaavamaista. Se keskittyi vain muutamiin kehonosiin, lähinnä sukupuolielimiin. Keho sai tyydytyksen, mutta sydän ja mieli eivät.

Olen käynyt tantrakursseilla. Niillä harjoitellaan esimerkiksi lempeää koskettamista ja kosketettavana olemista. Monelle on yllättäen vaikeaa olla tilanteessa, jossa on hyväksytty juuri sellaisena kuin on.

Voi olla vaikeaa rentoutua, jos on tottunut koko ajan olemaan varuillaan ja aina valmiina täyttämään jonkun toisen toiveet tai määrittelemättömän odotuksen.

On tärkeää harjoittaa myös tunteiden tunnistamista ja sanoittamista. Jos ei pysty kohtaamaan omia tunteitaan, kuten esimerkiksi ahdistusta, suuttumusta, pelkoa, lempeyttä tai rakkautta, on vaikea antaa muille mitään ja olla läsnä omassa itsessään.


Monille ihmisille syntyy pelkästä halauksestakin pelko, että tilanne johtaa seksiin. Tantra painottaa läheisyyttä, ei seksiaktia. Tantraseksissä herkistytään toiselle ihmiselle esimerkiksi katsomalla silmiin ja silittämällä tai hieromalla toista kauttaaltaan. Seksin aikana paikallaan pysyminen tai pieni liike auttavat tuntemaan toisen usein paremmin kuin jatkuva jyystäminen.

Minulla on tantraseksistä sekä positiivisia että hämmentyneitä kokemuksia.

Parhaimmillaan se antaa mahtavan yhteyden, energiaa ja orgasmeja. Joskus kumppanini ovat hämmentyneet, kun en kiirehdikään heti sukupuoliyhteyteen. Minulle seksi on kokonaisvaltainen kokemus, jossa penetraatio ja orgasmi ovat mahdollinen loppuhuipennus. Jos loppuhuipennuksesta tulee pakonomainen itsestäänselvyyden kaltainen suoritus, yhteisen läsnäolon merkitys hämärtyy.

Tantraa voi myös puskea liikaa ja tulla liian dominoivaksi. Joskus on käynyt niin, että toinen osapuoli ei ole ollut valmis tilanteeseen, tai on tulkinnut tilanteen väärin uskaltamatta puhua.

Tantra voi auttaa toisistaan etääntyneitä pariskuntia löytämään yhteyden, mutta matka kannattaa aloittaa varovaisesti. Säännöllinen kohtaaminen on tärkeää. Sitä voi aluksi harjoitella vaikka kädestä pitelemällä tai halaamalla vaatteet päällä. Viiden tunnin sessio yhtäkkiä voi olla liikaa. On tärkeää oppia rentoutumaan ja silti säilyttää yhteys.


En ole nyt parisuhteessa, mutta tantra on vapauttanut ja laajentanut mahdollisuuksia toteuttaa elämän inhimillistä puolta. Olen aiempaa luottavaisempi elämän suhteen, enkä pelkää kohdata uusia ihmisiä ja tilanteita. Se näkyy myös seksissä.

Tantraseksi on kuin hyvä paritanssi, on tilaa ja aikaa toimia, ja kumpikin tekee osuutensa.

Velimatti

seksi  seksipositiivisuus 
Viite