Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aprikoosi-sienisalaatti

Saara Törmä

Aprikoosi-sienisalaatti.
Suolaista ja makeaa. Kuivatut aprikoosit ovat suolaisienille hyvä vastapari.Saara Törmä

Suolaista ja makeaa. Kuivatut aprikoosit ovat suolaisienille hyvä vastapari.

12.10.2009 15.06

Saara Törmä

Suolassa kylpeneet sienet saavat joukkoonsa öljykastiketta, yrttejä sekä makeita aprikooseja.

  • 3 dl suolasieniä
  • 10 cm pätkä purjoa
  • 15 kuivattua aprikoosia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ tl timjamia (kuivattua)
  • ¼ tl mustapippuria

    1.    Kiehauta suolasienet vedessä kahteen kertaan – vaihda vesi välillä – jotta ylimääräinen suola poistuu sienistä.
    2.    Valuta sienet ja silppua ne.
    3.    Halkaise, huuhtele ja silppua purjo.
    4.    Silppua aprikoosit, basilika ja valkosipulinkynnet.
    5.    Sekoita kaikki aineet keskenään ja nosta salaatti jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat.
    6.    Nauti leivän päällä tai lisukkeena esim. punajuuripihvien ja perunoiden kanssa.




Viite