Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Chilisuklaapiparit

Natalia Baer

Chilipiprut.
Ohhoh. Pippurilla, chilillä ja kaakaolla parannellut piparkakut ovat kieltämättä hyviä.Natalia Baer

Ohhoh. Pippurilla, chilillä ja kaakaolla parannellut piparkakut ovat kieltämättä hyviä.

11.12.2009 11.02

Saara Törmä

Puuttuuko teiltä hajuaisti? Laitoin jo taikinaan mausteita. Sitä paitsi tuo on chiliä! Kaneli on TÄSSÄ purkissa!

  • 250 g voita tai margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl siirappia
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 tl maustepippuria
  • 4 tl kanelia
  • 4 tl inkivääriä
  • 4 tl pomeranssinkuorta
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl cayennenpippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 luomumunaa
  • 8 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  1. Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja mausteet. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä
  2. Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vähän kerrallaan aivan ohueksi levyksi.
  5. Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä tai leikkaa summamutikassa piparkakkutalon osat.
  6. Nosta piparit terävän lastan tai veitsen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.
  7. Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.


Lisää aiheesta:



Viite