Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Gazpacho

Saara Törmä

Gazpacho.
Viileä herkku. Gazpacho-keitto on espanjalaisen keittiö klassikko.Saara Törmä

Viileä herkku. Gazpacho-keitto on espanjalaisen keittiö klassikko.

3.8.2010 8.27

Saara Törmä

Kulhollinen kylmää tomaattikeittoa pelastaa nääntyneen kansalaisen. Jos pakastimen tyhjennyksen yhteydessä kaapin perukoilta löytyy hileistä joulutorttutaikinaa, tee keiton seuraksi juustotankoja.

6 hengelle

  • 800 g kypsiä tomaatteja
  • 1 kurkku tai 3 avomaankurkkua
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäsipuli
  • reilu kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 (tuoretta) valkosipulin kynttä
  • muutama säilykejalapenoviipale tai tabascoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • noin 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  1. Huuhtele vihannekset ja leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Mittaa kaikki aineet ja aja keitto tasaiseksi sauvasekoittajalla, tehosekoittimella tai monitoimikoneella.
  3. Tarkista maku – keitto saa maistua sopivan suolaiselta. Lisää tulisuutta maun mukaan.
  4. Jäähdytä keittoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Nauti keiton seurana hyvää leipää tai juustotankoja. Voit ottaa keiton mukaan jäähdytetyssä termospullossa.




Viite