Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Grillatut omenaleivät

Saara Törmä

Omenaleivät.
Ihmeellisen ihana. Helppotekoinen sipulihillo antaa omenaleiville upean maun.Saara Törmä

Ihmeellisen ihana. Helppotekoinen sipulihillo antaa omenaleiville upean maun.

9.9.2010 12.37

Saara Törmä

Pihapuista tippuu omenoita kiihtyvällä tahdilla. Muutama pudokas piilotettiin lämpimien leipien väliin. Nam.

4 kpl

Sipulihillo

  • 2 suurta sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rlk balsamiviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • 8 suurta leipäviipaletta
  • noin 150 g valkohomejuustoa, maustamatonta (soija)tuorejuutoa tms.
  • 4 kotimaista omenaa
  • (öljyä paistamiseen)
  1. Kuori ja suikaloi sipulit.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuleita välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja ruskistuneita.
  3. Lisää sipulien joukkoon fariinisokeri, balsamiviinietikka ja suola. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  4. Jaa sipuliseos neljälle leipäviipaleelle.
  5. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Asettele viipaleet sipulin päälle.
  6. Levitä lopuille leipäpaloille reilusti tuorejuustoa tai vaihtoehtoiseti nosta omenoiden päälle reilut homejuustonokareet. Voit käyttää myös tavallista kermajuustoa, vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa.
  7. Paina leivät omenapalojen päälle ja grillaa leipiä esim. vohveliraudassa, kunnes juusto sulaa. Voit grillata leivät myös öljytyllä pannulla – laita leipien päälle paino, jotta ne litistyvät vähän kasaan. Älä kärväytä.
  8. Nauti lämpiminä.




Viite