Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Grilliperunat

Saara Törmä

Grilliperuna.
Jotain vanhaa. Voit grillata myös uusia perunoita, mutta jätä ne kokonaisiksi.Saara Törmä

Jotain vanhaa. Voit grillata myös uusia perunoita, mutta jätä ne kokonaisiksi.

3.6.2010 11.55

Saara Törmä

Omaa perunasatoa odotellessa grillaa vanhat potut ja silaa ne lopuksi tillikastikkeella.

  • 1 kg perunoita
  • öljyä ja suolaa

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku tilliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Harjaa perunat kuorineen puhtaiksi ja halkaise ne puolikkaiksi.
  2. Keitä perunoita, kunnes ne ovat lähes kypsiä, koosta riippuen noin 10 minuuttia.
  3. Tee perunoiden kiehuessa kastike: mittaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja tasoita seos sauvasekoittajalla.
  4. Valuta perunat ja anna höyryn haihtua.
  5. Kaada perunoille muutama ruokalusikallinen öljyä ja ripota joukkoon suolaa.
  6. Grillaa perunoita molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet rapean kuoren.
  7. Kaada perunoille kastiketta ja nauti heti.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.