Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hapankaaliquiche

Saara Törmä

Hapankaaliquiche.
Hapankaaliako muka? Hapankaalikammoinen luulee piirakkaa tavallista paremmaksi kaalipiiraaksi. Saara Törmä

Hapankaaliako muka? Hapankaalikammoinen luulee piirakkaa tavallista paremmaksi kaalipiiraaksi.

6.3.2009 13.14

Saara Törmä

Jos sukulaiset ovat tulossa kylään, tee hapankaalipiirakkaa. Tuhdin piiraan seuraksi sopii vahva tee.

Pohja

  • 125 g margariinia tai voita
  • 4 ½ dl täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • noin ¾ dl vettä

Täyte

  • 2 isoa sipulia (400 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ras (400 g) hapankaalia
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1 pala (200 g) fetajuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 luomumunaa
  1. Tee pohja. Mittaa kulhoon pehmeä voi, jauhot ja suola. Nypi seos murumaiseksi.
  2. Lisää vettä vähitellen ja puristele taikina palloksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tavallinen piirasvuoka kelpaa myös.
  4. Tee täyte. Suikaloi sipulit.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hapankaali ja jatka kypsentämistä, kunnes ainekset saavat väriä.
  6. Siirrä pannu syrjään ja lisää ranskankerma, murusteltu juusto sekä mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon munat.
  7. Kaada täyte piiraspohjalle ja tasoita.
  8. Kypsennä piirasta 175-asteisen uuni alatasolla noin tunti.
  9. Anna piiraan jäähtyä ennen leikkaamista. Piiras on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.




Viite