Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Imelletty vuohenjuusto-perunalaatikko

Natalia Baer

Juustoinen perunalaatikko.
Juustoa perunalaatikossa? Hyväähän se on, mutta riitaa tulee, tottakai!Natalia Baer

Juustoa perunalaatikossa? Hyväähän se on, mutta riitaa tulee, tottakai!

11.12.2009 12.46

Saara Törmä

Onko se liikaa vaadittu, jos ihminen kaipaa jouluna laatikkoruokaa? Miten niin monimutkaista? Tässä perheessä perunoiden keittäminenkin on monimutkaista!

10 annosta

  • 2 kg jauhoisia perunoita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl luomu- tai kauramaitoa
  • 1 dl luomu- ta kaurakermaa
  • 50 g voita tai rypsiöljyä
  • 200 g pehmeää vuohen- tai fetajuustoa
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl muskottia
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina, käytä apuna esimerkiksi puhdasta pyyhettä.
  2. Survo perunat ja lisää hiukan jäähtyneeseen survokseen vehnäjauhot.
  3. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa, esimerkiksi 55-asteisessa uunissa kannen alla noin viisi tuntia. Seoksen lämpötilan tulee olla imeltymisen aikana yli 50 mutta alle 75 astetta. Mittaa lämpötilaa lihalämpömittarilla, jos sellainen taloudestasi löytyy.
  4. Tarkista, että seos on huomattavasti löystynyt ja maistuu makealta. Lisää sulatettu voi tai rypsiöljy, maito, murennettu juusto, suola, muskotti ja pippuri.
  5. Kaada seos kahteen voideltuun  1 1/2 litran vuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, koska perunalaatikko kiehuu herkästi yli laidan.
  6. Paista laatikkoja 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.

Voit myös pakastaa imeltyneen perunasurvoksen. Sulata survos, lisää loput aineet ja paista laatikot normaalisti.


Lisää aiheesta:



Viite