Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Joulumaa

Natalia Baer

Joulumaa-jälkiruoka.
Voit tehdä piparimurskan ja limettivaahdon jo edellisenä päivänä, mutta kokoa annokset vasta vähän ennen nauttimista. Säilytä vaahto jääkaapissa.Natalia Baer

Voit tehdä piparimurskan ja limettivaahdon jo edellisenä päivänä, mutta kokoa annokset vasta vähän ennen nauttimista. Säilytä vaahto jääkaapissa.

16.12.2010 12.45

Saara Törmä

8 annosta

  • 300 g piparkakkuja
  • 2 dl luomukermaa tai vaahtoutuvaa kasviskermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 dl vaniljakastiketta (purkista)
  • 1/2 dl limetin mehua
  1. Murskaa piparkakut. Se käy kätevimmin monitoimikoneessa. Hyvä keino on laittaa keksit muovipussiin ja murskata ne kaulimella.
  2. Tee limettivaahto: vaahdota kerma.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja limettimehu tasaiseksi, paakuttomaksi tahnaksi.
  4. Sekoita tuorejuustoseokseen vaniljakastike ja kermavaahto.
  5. Lusikoi tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin kerroksittain piparkakkumurskaa ja limettivaahtoa.


Lisää aiheesta:



Viite