Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juuresbolognese

Saara Törmä

Juuresbolognese.
Juureva pastakastike on erinomaista seuraavana päivänä, uudelleen lämmitettynä. Saara Törmä

Juureva pastakastike on erinomaista seuraavana päivänä, uudelleen lämmitettynä.

31.10.2008 11.35

Saara Törmä

Kaiva raastin kaapista ja ala hommiin. Juureksista ja soijarouheesta viritelty pastakastike saa herkullisen makunsa sherrystä, aniksesta ja korianterista.

 

8 annosta

 

  • 300 g porkkanaa
  • 300 g punajuurta
  • 100 g selleriä
  • 300 g sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl sherryä
  • 8 dl vettä
  • 1 luomukasvisliemikuutio
  • 1/2 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl basilikaa
  • 1 tl anista
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 prk ( 2 dl) kaura-ruokakermaa tai kermaa
  1. Esikäsittele kaikki vihannekset: Kuori ja raasta porkkanat, punajuuret ja selleri. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä vihannekset.
  3. Lisää vehnäjauhot ja kääntele.
  4. Kumoa joukkoon soijarouhe, sherry, vesi ja kaikki loput aineet. Jos käyttämäsi liemikuutio sisältää suolaa, voit vähentää suolan määrää kastikkeesta.
  5. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen vähintään tunnin ajan. Sekoittele silloin tällöin ja huolehdi, ettei kastike pala pohjaan.
  6. Lisää lopuksi kaurakerma. Kiehauta kastike uudelleen ja tarkista maku.
  7. Nauti täysjyväspagetin ja mahdollisesti mustaleimaemmentalraasteen kanssa.




Viite