Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Khobz-leipä

Saara Törmä

Khobz-leipä.
Pakollinen herkku. Vastapaistettu leipä on meze-aterian olennainen osa.Saara Törmä

Pakollinen herkku. Vastapaistettu leipä on meze-aterian olennainen osa.

19.2.2010 13.09

Saara Törmä

6 kpl

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 15 g hiivaa
  • 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • noin 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  1. Aloita leivän valmistus edellisenä iltana.
  2. Mittaa kulhoon ruokajogurtti, kylmä vesi, öljy ja suola. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja alusta tasainen, kimmoisa taikina.
  4. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja nosta se yöksi jääkaappiin.
  5. Ota taikina jääkaapista muutama tunti ennen ruokailua.
  6. Nappaa siitä tennispallon kokoisia paloja ja taputtele ne litteähköiksi leiviksi suoraan pellille, leivinpaperin päälle.
  7. Peitä leivät liinalla ja anna kohota 1 1/2 tuntia.
  8. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista leipiä noin 15 minuuttia.
  9. Kääri leivät pyyhkeeseen ja nauti lämpiminä.


Lisää aiheesta:



Viite