Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Lämpimät kikherneet

Saara Törmä

Hummus balila.
Missä siemenet? Pinjansiemenet tuovat ruokaan mahtavan maun, mutta voit jättää ne poiskin.Saara Törmä

Missä siemenet? Pinjansiemenet tuovat ruokaan mahtavan maun, mutta voit jättää ne poiskin.

19.2.2010 13.29

Saara Törmä

Hummus balila eli lämpimät kiknerneet.

  • 3 dl kuivattuja kikherneitä
  • 1/2 dl + 1/2 dl (oliivi)öljyä
  • 1 1/2 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 80 g (1 pussi) pinjansiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  1. Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Liota kikherneitä vedessä yön yli. Valuta vesi pois, huuhtele herneet ja keitä uudessa vedessä noin 1 1/2 tuntia.
  2. Kuumenna kasarissa 1/2 dl öljyä. Kaada joukkoon juustokumina ja kääntele hetki.
  3. Kumoa kasariin valutetut kikherneet ja valkosipulit. Kääntele, peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kääntele seosta toisinaan.
  4. Paahda pannulla pinjansiemenet.
  5. Ota puolet kikherneistä syrjään ja survo loput herneet perunasurvimella.
  6. Sekoita kokonaiset kikherneet survottujen joukkoon ja lisää seokseen myös pinjansiemenet, loput öljystä, sitruunamehu, suola ja mustapippuri.
  7. Nauti lämpimänä.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.