Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Libanonilainen pizzaleipä

Saara Törmä

Libanonilainen pizzaleipä.
Hyvää huomenta. Manaeesh-leipiä on tapana syödä aamiaisella.Saara Törmä

Hyvää huomenta. Manaeesh-leipiä on tapana syödä aamiaisella.

8.3.2010 15.56

Saara Törmä

Manaeesh eli Libanonilainen pizzaleipä. Libanonilaisista sunnuntairuoista innostuneet sukulaiset vaativat lisää Lähi-idän herkkuja.

6 kpl

Taikina

  • 2 dl piimää
  • 2 dl vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 15 g hiivaa
  • n. 8 1/2 dl vehnäjauhoja

Mausteseos

  • 1 ½ dl seesaminsiemeniä
  • 1–2 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 1 ½ rkl timjamia
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • noin 1 dl öljyä
  1. Aloita manaeeshin valmistus edellisenä iltana. Tee taikina. Mittaa kulhoon piimä, kylmä vesi, öljy ja suola. Liuota joukkoon hiiva.
  2. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja alusta tasainen, kimmoisa taikina.
  3. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja nosta se yöksi jääkaappiin.
  4. Tee mausteseos. Paahda seesaminsiemenet pannulla.
  5. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta tai viillä niistä kuorimaveitsellä keltainen, uloin pinta.
  6. Mittaa kaikki mausteseoksen aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja hienonna seosta hetki, jotta osa siemenistä rikkoutuu.
  7. Ota taikina jääkaapista muutama tunti ennen ruokailua.
  8. Nappaa taikinasta tennispallon kokoisia paloja ja taputtele ne litteiksi pikkupizzoiksi suoraan pellille, leivinpaperin päälle.
  9. Peitä pizzat liinalla ja anna kohota 1 1/2 tuntia.
  10. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä joka pizzalle reilu ruokalusikallinen öljyä ja ripota päälle reilu ruokalusikallinen mausteseosta.
  11. Paista pizzoja noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä.

Käytä mahdollinen ylimääräinen mausteseos voileipien, keittojen tai salaattien mausteena.




Viite