Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssi-sitruunatahna

Saara Törmä

Linssi-sitruunatahna.
Linssit leivälle. Jos ainainen punajuuritahna kyllästyttää, kokeile vaihteeksi tätä. Saara Törmä

Linssit leivälle. Jos ainainen punajuuritahna kyllästyttää, kokeile vaihteeksi tätä.

27.2.2009 13.29

Saara Törmä

Ystävä vaati leivällensä kyytipoikaa. Kaapista löytyi talvisen linssikeiton aineksia, jotka muuntuivat myös mainioksi tahnaksi.

  • 2 dl punaisia linssejä
  • noin 5 suikaletta luomusitruunan kuorta
  • 3/4 dl luomusitruunan mehua
  • 1 dl manteleita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Mittaa linssit lävikköön ja huuhtele ne. Kumoa linssit kattilaan, lisää vettä ja keitä linssejä noin 15 minuuttia.
  2. Valuta linssit ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä.
  3. Pese sitruuna ja vuole kuoresta kuorimaveitsellä muutamia ohuita suikaleita.
  4. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Jatka soseuttamista, kunnes seos kiinteytyy, noin 5 minuuttia.
  5. Nauti tahnaa leivän seurana.


Lisää aiheesta:



Viite