Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssibolognese

Saara Törmä

Linssibolognese.
Isoille tai pienille. Hyvä kastike syntyy kohtalaisen vähistä aineksista.Saara Törmä

Isoille tai pienille. Hyvä kastike syntyy kohtalaisen vähistä aineksista.

15.2.2010 11.54

Saara Törmä

Yksinkertaisen mutta sitäkin herkullisemman linssikastikeen avulla saatat onnistua huijaamaan ennakkoluuloisen lapsilauman syömään linssejä.

3–4 annosta

  • 2 dl linssejä (vihreitä tai punaisia)
  • 150 g sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 4 tl paprikajauhetta
  • ½ tl maustepippuria jauhettuna
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl kaura- tai luomukermaa
  • ½ dl soijakastiketta

Lisäksi

  • täysjyväpastaa
  • ketsuppia
  • valkosipulia ja öljyä
  • (parmesaania)
  1. Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi, 5–30 min lajikkeesta riippuen. Älä ylikypsennä, jotta linssit eivät täysin hajoa. Punaiset linssit kypsyvät nopeammin kuin vihreät.
  2. Linssien kiehuessa kuori ja silppua sipulit.
  3. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  4. Lisää pannulle valkosipulit ja mausteet, kääntele muutaman minuutin ajan ja nosta pannu hetkeksi syrjään.
  5. Valuta linssit lävikössä ja kumoa sipulin joukkoon.
  6. Lisää pannulle myös kerma ja soijakastike. Kiehauta kastike ja anna hautua kannen alla jälkilämmössä sillä välin, kun keität pastan.
  7. Annoksen kruunuksi sopii ketsuppi tai valkosipuliöljy, jonka teet sekoittamalla muutaman puristetun valkosipulinkynnen sekä tilkan rypsiöljyä.




Viite