Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Makea tofu

Saara Törmä

Makeat tofupalat.
Soppaan tai ei. Tofupaloja voi syödä sellaisenaan tai lisätä keiton joukkoon.Saara Törmä

Soppaan tai ei. Tofupaloja voi syödä sellaisenaan tai lisätä keiton joukkoon.

10.6.2010 11.16

Saara Törmä

Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Soppaan tai suuhun, tofupaloista on moneksi.

  • 1 pala maustamatonta, kiinteää tofua
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  1. Marinoi tofu edellisenä iltana. Leikkaa se suupaloiksi.
  2. Asettele tofut laakeaan pakasterasiaan tai esimerkiksi pakastepussiin.
  3. Kaada joukkoon viini ja soijakastike. Ripota päälle sokeri.
  4. Sulje rasia tai pussi ja nosta se pakastimeen yöksi. Jäätyessään tofun rakenne muuttuu ja se imee itseensä enemmän makua.
  5. Sulata tofu ja valuta ylimääräinen neste pois.
  6. Kuumenna pannulla öljy ja paista tofupalat rapeiksi ja ruskistuneiksi.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri