Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marinoidut punajuuret

Saara Törmä

Hyvää pääsiäistä. Punajuurten muodot ja maut sopivat juhlapöytään. Saara Törmä

Hyvää pääsiäistä. Punajuurten muodot ja maut sopivat juhlapöytään.

3.4.2009 13.41

Saara Törmä

Jos kutsu käy pääsiäislounaalle ja viemisiä tarvitaan, tee marinoituja punajuuria. Ne voi valmistaa jo muutamaa päivää aiemmin, mutta viimeistään edellisenä iltana.

  • 1 kg pieniä punajuuria

Marinadi

  • 1 sipuli renkaina
  • 5 valkosipulinkynttä halkaistuna
  • 2 dl öljyä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  1. Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi.
  2. Kuori punajuuret ja pistele niihin reikiä neulalla tai coctailtikulla.
  3. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi punajuurille. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutaman päivän ajan. Kääntele toisinaan.
  4. Nauti pääruoan lisukkeena, salaatin joukossa tai viipaloituna leivän päällä.




Viite