Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Marinoitu inkivääri

Saara Törmä

Marinoitu inkivääri.
Suu puhtaaksi. Inkivääriä voi syödä suupalojen välissä, mutta se sopii myös ohramakien päälle.Saara Törmä

Suu puhtaaksi. Inkivääriä voi syödä suupalojen välissä, mutta se sopii myös ohramakien päälle.

10.6.2010 11.07

Saara Törmä

Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Inkivääri tuo särmää kokonaisuuteen.

  • noin 150 g inkivääriä
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  1. Valitse pullea, nuoren ja hyväkuntoisen oloinen inkivääripala.
  2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuksi esimerkiksi kuorimaveitsellä.
  3. Siirrä inkiväärilastut puhtaaseen, kannelliseen purkkiin.
  4. Mittaa loput aineet kattilaan ja kiehauta seos.
  5. Kaada kuuma liemi inkiväärilastuille, peitä purkki kannella ja jäähdytä. Anna inkiväärin maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Inkivääri säilyy vähintään viikon.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.