Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mokkakikkelit 2.0

Saara Törmä

Mokkakikkelit 2.0.
Helpommat kikkelit. Ihanat tangot muistuttavat yläasteen kotitaloustunneilla leivottuja mokkapaloja.Saara Törmä

Helpommat kikkelit. Ihanat tangot muistuttavat yläasteen kotitaloustunneilla leivottuja mokkapaloja.

26.4.2010 13.46

Saara Törmä

Vihreän Langan verkkopalvelun avaamisesta on kulunut kaksi vuotta. Juhlan kunniaksi legendaarinen ja keskustelua herättänyt mokkakikkeli-resepti on saanut päivitetyn version.

Uudistunut päiväkahviherkku on paitsi entistä helppotekoisempi, myös täysin vegaaninen. Käytä kikkeleihin mahdollisuuksien mukaan reiluja luomuraaka-aineita. Maukasta vappua!

n. 30 palaa

Pohja

  • 4 1/2 dl hienoksi raastettua raakaa porkkanaa
  • 2 1/2 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 1/2 dl kasvismaitoa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3/4 tl suolaa

Kuorrute

  • 50 g margariinia (tai voita)
  • 4 rkl espressojuomaa
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 4 ½ dl tomusokeria

Koristeluun

  • nonparelleja tai pähkinärouhetta
  1. Raasta kuorittuja porkkanoita raastimen pienellä terällä niin paljon, että tuloksena on 4 ½ dl raastetta.

  2. Mittaa kulhoon porkkanaraaste, fariinisokeri, öljy ja maito. Sekoita.

  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, maissitärkkelys- tai perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola.

  4. Kaada jauhoseos porkkanaseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

  5. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkka paistoaika riippuu pellin koosta – pohja on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu enää taikinaa.

  6. Pohjan paistuessa tee kuorrute. Mittaa kattilaan rasva, kahvi, kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna ja vatkaa, kunnes seos on tasaista. Nosta kattila jäähtymään esim. tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä.

  7. Kaada vähän jäähtynyt kuorrute vähän jäähtyneelle pohjalle ja tasoita. Jos kuorrute on liian kuumaa, se valuu ympäriinsä tai imeytyy kakkupohjaan kokonaan.

  8. Anna levyn jäähtyä täysin ja paina se sitten terävällä veitsellä tangoiksi. Pyyhkäise veitsi välillä puhtaaksi, jos haluat siistimpiä paloja.

  9. Korisele palat pähkinärouheella tai nonparelleilla ja nauti kuohuviinin tai kahvin kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite