Mungpapupata
		
13.11.2009 12.09
Saara Törmä
Sabut mung ki dal eli mungpapupata syntyy myös herneistä.
- 2 dl mungpapuja
 
- 2 cm x 2 cm pala inkivääriä
 
- 2 valkosipulinkynttä
 
- 2 rkl öljyä
 
- 1 tl juustokuminansiemeniä
 
- 1 tl korianterinsiemeniä
 
- 1 tl paprikajauhetta
 
- 4 dl vettä
 
- 1 tl suolaa
 
- sitruunaa ja paprikajauhetta
 
- Aloita ruuanvalmistus edellisenä iltana. Huuhtele mungpavut lävikössä. Liota papuja raikkaassa vedessä yön yli.
 
- Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja silppua valkosipulit.
 
- Kuumenna kasarissa tai wokissa öljy ja kuullota inkivääriä, juustokuminaa ja korianterinsiemeniä, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.
 
- Lisää kasariin valutetut pavut, valkosipulit ja paprikajauhe. Kääntele hetki.
 
- Kaada joukkoon vesi ja suola.
 
- Peitä pannu kannella ja käännä lämpö minimiin. Anna papujen hautua kypsiksi, noin 20 minuuttia.
 
- Koristele ruoka sitruunalohkoilla ja paprikajauheella.
 
Jos haluat lisätä kotimaisuusastetta, vaihda mungpavut kuivattuihin herneisiin.