Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokkoslasagne

Saara Törmä

Nokkoslasagne.
Pestoo ja pastaa? Lempeä nokkoslasagne maistuu myös lapsille. Saara Törmä

Pestoo ja pastaa? Lempeä nokkoslasagne maistuu myös lapsille.

15.5.2009 13.31

Saara Törmä

Jos jääkaapista löytyy muutama juustonkannikka ja lähimaastoista nuoria nokkosia, tee lasagea. Helppotekoisen lasangen voi koota jääkaappiin hyvissä ajoin ja paistaa myöhemmin.

6 annosta

Kastike

  • 2 l nokkosia (3 ½ dl ryöpättyä, silputtua nokkosta)
  • 1 rkl öljyä
  • 250 g sipulia silputtuna
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maitoa tai kasvismaitoa
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa tai kasviskermaa
  • 4 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 pakettia (250 g) täysjyvälasagnelevyjä
  • 200 g sekalaista juustoraastetta tai -muruja
  • 1 ruukku basilikaa
  1. Poimi nokkoset puhtailta kasvupaikoilta. Nuoresta pehmeävartisesta nokkosesta kelpaa koko kasvi.
  2. Ryöppää nokkoset. Keitä nokkosia muutaman minuutin ajan ja valuta vesi pois. Silppua nokkoset.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
  4. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito ja kerma ja anna kiehahtaa.
  5. Lisää valkosipulit ja mausteet. Nosta kattila syrjään.
  6. Nosta kauhallinen kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Kauho lasagnelevyille kastiketta ja lisää päälle hiukan juustoa sekä silputtua basilikaa.
  7. Lisää taas kerros lasagnelevyjä ja tee loput kerrokset samaan tapaan. Säästä päällimmäiseksi annos kastiketta sekä neljäsosa juustosta.
  8. Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.




Viite