Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Ohra-punajuurisalaatti

Saara Törmä

Ohra-punajuurisalaatti.
Ohraa ja punajuuria. Hyvä salaatti on yhtä aikaa kirpeää, suolaista ja makeaa.Saara Törmä

Ohraa ja punajuuria. Hyvä salaatti on yhtä aikaa kirpeää, suolaista ja makeaa.

18.1.2010 12.58

Saara Törmä

Jos tarvitset evästä, tee rasiallinen simppeliä ohra-punajuurisalaattia. Jos jaksat, leivo seuraksi tuoretta leipää.

6 annosta

  • 600 g punajuuria
  • 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 pieni punasipuli silputtuna
  • 3/4 dl luomusitruunan mehua
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
  • noin 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (1 pieni prk (50/35 g) kapriksia)
  1. Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi, tarkista kypsyys tikulla.
  2. Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi.
  3. Huuhtele ohra lävikössä kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  4. Kuori ja paloittele punajuuret.
  5. Kumoa ohra läviköstä kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.
  6. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen salaatin nauttimista. Ohra imee salaatista mausteita, joten tarkista vielä lopuksi maku ja lisää tarvittaessa esimerkiksi suolaa ja hunajaa.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri