Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oliivi-perunatortut

Saara Törmä

Oliivi-perunatorttu.
Yllätys. Joulutortut näyttävät luumutortuilta, mutta ovat toista maata.Saara Törmä

Yllätys. Joulutortut näyttävät luumutortuilta, mutta ovat toista maata.

8.12.2009 15.55

Saara Törmä

Viimevuoden pikkujouluhitti oli punajuuritahnalla täytetty tähtitorttu. Tämänkertaisissa juhlissa tortut saavat oliivitäytteen, joka maistuu myös vegaaneille.

  • 1 suurehko, jauhoinen peruna (150 g)
  • 100 g mustia oliiveja
  • 1 dl (70 g) manteleita paahdettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • valmiita torttulevyjä
  • (luomumunaa ja mantelirouhetta)
  1. Keitä peruna kypsäksi.
  2. Mittaa kaikki aineet perunaa lukuunottamatta kapeaan kulhoon. Tasoita seos sauvasekoittajalla.
  3. Kuori peruna ja survo se haarukalla. Sekoita perunasurvos oliiviseokseen. Älä enää soseuta koneella, ettei peruna liisteröidy.
  4. Sulata torttulevyt ja tee haluamasi muotoisia joulutorttuja.
  5. Voitele tortut halutessasi munalla ja ripota pintaan mantelirouhetta.
  6. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte riittää noin 15 torttuun.




Viite