Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Omena-rahkatorttu

Saara Törmä

Omppupiirakka.
Naapurin puusta. Omenatortussa on mehevä, mausteinen kakkupohja. Saara Törmä

Naapurin puusta. Omenatortussa on mehevä, mausteinen kakkupohja.

7.9.2009 12.32

Saara Törmä

Kotimaiset omenat ovat nyt kypsiä. Leivo siis torttua ja keitä reilut kaffet.

8 palaa

Pohja

  • 1 ½ dl hedelmäsokeria
  • 2 luomumunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • (1 tl neilikkaa)
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl voita sulatettuna

Omenat

  • 1 l omenoita viipaloituna
  • ½ dl luomusitruunan mehua

Rahkatäyte

  • 1 prk (250 g) rahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 muna
  • 1 dl hedelmäsokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  1. Esikäsittele omenat. Halkaise omenat, poista siemenkodat ja viipaloi hedelmät. Sekoita joukkoon sitruunamehu.

  2. Säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee pohja. Vatkaa munat ja hedelmäsokeri vaahdoksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Vatkaa joukkoon myös voi ja kerma.

  4. Kaada taikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan ja paista pohjaa ilman täytettä 10 minuuttia.

  5. Pohjan paistuessa sekoita kaikki rahkatäyteen aineet keskenään.

  6. Kaada pohjalle omenaviipaleet ja valuta päälle rahkatäyte.

  7. Paista torttua uunin keskitasolla vielä noin 40 minuuttia.

  8. Anna tortun jäähtyä hiukan. Nauti kahvin seurana.




Viite