Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Ovelan perunalaatikko

Natalia Baer

Perunalaatikko.
Laatikko mikä laatikko. Perunat kypsyvät laatikossa, merisuolassa.Natalia Baer

Laatikko mikä laatikko. Perunat kypsyvät laatikossa, merisuolassa.

16.12.2010 12.25

Saara Törmä

Tee perunalaatikko vaivatta.

  • noin 2 perunaa per syöjä, esimerkiksi rosamundaa
  • noin 500 g karkeaa merisuolaa 
  1. Pese perunat huolellisesti harjaten, kuoretkin syödään.
  2. Kuivaa perunat.
  3. Kaada uunivuoan pohjalle kerros merisuolaa* ja asettele perunat päälle.
  4. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 1– 1 1/2 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä. Tarkka kypsennysaika riippuu perunoiden koosta.

* Suolan voi käyttää uudelleen.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.