Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Ovelan porkkanalaatikko

Natalia Baer

Porkkanalaatikko.
Menee täydestä. Kokonaiset porkkanat maustetaan joulumausteilla.Natalia Baer

Menee täydestä. Kokonaiset porkkanat maustetaan joulumausteilla.

16.12.2010 12.22

Saara Törmä

4 annosta

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  1. Kuori porkkanat.
  2. Asettele kokonaiset porkkanat vuokaan. Valuta joukkoon öljy ja siirappi. Ripota päälle mausteet, lukuun ottamatta suolaa.
  3. Kieräytä jokainen porkkana ympäri, jotta mausteet ja höysteet leviävät tasaisesti. Ripota lopuksi päälle suola.
  4. Kypsennä porkkanoita 200-asteisessa uunissa noin tunti tai vähän kauemminkin. Porkkanoiden tulee olla täysin pehmeitä, jotta ne muuttuvat makeiksi ja herkullisiksi.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.