Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Paistetut kurpitsat

Saara Törmä

Paistetut kurpitsat.
Makeaa elämää. Hunajalla maustetut kurpitsat tuovat tacoihin kaivattua makeutta.Saara Törmä

Makeaa elämää. Hunajalla maustetut kurpitsat tuovat tacoihin kaivattua makeutta.

13.11.2009 13.24

Saara Törmä

Calabazas fritas eli paistetut kurpitsat tuovat tacoihin makeutta.

  • 1 1/2 l kurpitsaa kuutioituna (noin 1,5 kg)
  • kurpitsan siemenet
  • 2 rkl + 50 g voita tai margariinia
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  1. Halkaise kurpitsa ja ota siemenet talteen.
  2. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi.
  3. Poista kuoret ja keskustan pehmeät rihmat. Ota siemenet irti rihmoista ja talteen.
  4. Paloittele kurpitsa muutaman sentin paloiksi. Tarvittava määrä tuntuu suurelta, mutta kurpitsa menee paistettaessa huomattavasti kasaan.
  5. Kuumenna kasarissa 2 rkl voita ja paahda siemenet keskilämmöllä rapeiksi ja ruskistuneiksi, noin 10 minuuttia. Siirrä siemenet kuppiin odottamaan.
  6. Sulata kasarissa loppu voi ja kaada joukkoon kurpitsat. Anna kurpitsoiden kypsyä, kunnes irtoava neste haihtuu. Tässä kestää vähintään 20 minuuttia, joten ole kärsivällinen. Älä sekoittele kurpitsoita liiaksi, jotta ne eivät täysin hajoa.
  7. Mausta kurpitsat hunajalla ja suolalla, kun suurin osa nesteestä on haihtunut.
  8. Ripottele pinnalle paahdetut siemenet.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.