Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perinteetön ohrapuuro

Natalia Baer

Erilainen ohrapuuro.
Aamupuuro pilalla. Herkulliset hösteet on kipattu valmiiksi puuron joukkoon, ja sekös suututtaa.Natalia Baer

Aamupuuro pilalla. Herkulliset hösteet on kipattu valmiiksi puuron joukkoon, ja sekös suututtaa.

11.12.2009 11.15

Saara Törmä

Lapset mussuttavat suklaata aamusta alkaen, ei kukaan mitään puuroa halua. Riisipuuro on epäekologista. Eikä meillä ole manteleita. Pähkinärouhe ei todellakaan ole sama asia!

4 normaalia tai 8 pientä annosta

  • 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 3 dl + 7 dl luomu- tai kauramaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
  • 1 dl kuivattuja viikunoita silputtuna
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • lisäksi vaahterasiirappia tai hunajaa
  1. Mittaa illalla vesihaudekattilan yläosaan ohrasuurimot ja 3 dl maitoa. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
  2. Lisää aamulla kattilaan loppu maito ja suola.
  3. Kypsennä puuroa vesihauteessa kannen alla vähintään tunti, kunnes suurimot ovat pehmeitä.
  4. Lisää aprikoosit, viikunat, pähkinärouhe ja kaneli.
  5. Anna seoksen hautua kannen alla, kunnes se tukevoituu. Mitä pidempi haudutusaika, sen tanakampi puuro.
  6. Lisää tarvittaessa maitoa, vettä tai kermaa.
  7. Sekoita lopuksi puuron joukkoon vaniljasokeri. Nauti puuroa vaahterasiirapin tai hunajan kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite