Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perunamunakas

Saara Tömä

Perunamunakas.
Tapasta tupaan. Perunamunakas on hyvää myös kylmänä.Saara Tömä

Tapasta tupaan. Perunamunakas on hyvää myös kylmänä.

2.11.2009 15.57

Saara Törmä

Espanjalainen perunamunakas kannattaa maustaa kotimaisilla, kuivatuilla suppilovahveroilla. Voit käyttää myös tuoreita, paistettuja sieniä. Lisää silloin sienten määrää ronskisti.

6 pikkuannosta

  • 5 luomumunaa
  • 1 dl voimakasta juustoa raasteena (esim. parmesaania)
  • ½ dl luomukermaa
  • ½ dl kuivattuja suppilovahveroita murennettuna
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 300 g perunaa
  • 100 g sipulia
  • ½ dl öljyä

 

  1. Sekoita keskenään munat, juustoraaste, kerma, sienet, aurinkokuivatut tomaatit sekä puolet suolasta ja pippurista. Jätä seos odottamaan.

  2. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti harjaten. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.

  3. Kuori ja suikaloi sipuli.

  4. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla öljy.

  5. Nosta perunat ja sipulit pannulle ja paista silloin tällöin käännellen, kunnes perunat ovat pehmenneitä ja osittain ruskistuneita, noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon loput suolasta ja pippurista.

  6. Laske lämpö minimiin.

  7. Kaada muna-sieniseos perunoille ja nostele niitä lastalla, jotta munaseos leviää tasaisesti. Peitä pannu kannella ja jätä munakas kypsymään noin 10 minuutiksi.

  8. Kun pinta on lähes hyytynyt, käännä munakas suuren lautasen tai leikkuulaudan avulla. Nosta lauta pannun päälle ja paina lautaa kämmenellä pannua vasten. Kippaa pannu ympäri, jotta munakas putoaa laudalle. Liu’uta munakas takaisin pannuun.

  9. Lisää tarvittaessa lämpöä ja anna munakkaan paistua myös toiselta puoleltaan kauniin ruskeaksi, muutaman minuutin ajan.

  10. Nosta pannu syrjään ja anna munakkaan vetäytyä pannulla hetki.




Viite