Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perunasalaatti

Saara Törmä

Perunasalaatti.
No onkos tullut kesä? Perunasalaatti antaa lupauksen tulevasta, valoa kohti mennään. Saara Törmä

No onkos tullut kesä? Perunasalaatti antaa lupauksen tulevasta, valoa kohti mennään.

5.1.2009 8.38

Saara Törmä

Sukulaiset ihastuivat Vihreän Langan marinoituihin joulupalsternakkoihin ja halusivat ujuttaa vastaavaa marinadia perunasalaattiin.

4–6 annosta

  • 500 g perunoita
  • noin 200 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 sipuli renkaina

Kastike

  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • noin ½ tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl anista tai fenkolia
  • noin 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • vihreää salaattia
  • noin 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi perunat.
  2. Lisää perunoiden joukkoon pavut ja sipulit.
  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kaada seos perunoille. Anna perunoiden marinoitua viileässä tunnin verran, kunnes pavut ovat sulaneet.
  4. Silppua vadille vihreää salaattia ja nostele päälle perunasalaatti. Älä kaada vadille kaikkea kastiketta, vaan kaada ylimääräinen kastike kannuun ja tarjoa erikseen.
  5. Murustele pinnalle vielä vuohenjuustoa.


Lisää aiheesta:



Viite