Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pikahedelmäleivät

Saara Törmä

Pikahedelmäleivät.
Oliko aprikoosia? Vaihda halutessasi aprikoosit esimerkiksi rusinoihin ja puolukat mustikoihin.Saara Törmä

Oliko aprikoosia? Vaihda halutessasi aprikoosit esimerkiksi rusinoihin ja puolukat mustikoihin.

24.11.2009 14.46

Saara Törmä

Kun leipä on loppunut ja lähikauppa meni jo kiinni, tee häthätää puolukoilla ja aprikoosilla ryyditettyjä leivänkorvikkeita.

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl pakastepuolukoita
  • 1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
  • 2 1/2 dl kasvismaitoa tai luomumaitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
  2. Lisää loput aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Lusikoi taikinasta pellille leivinpaperin päälle yhdeksän kasaa.
  4. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Nauti kuumina margariinin tai voin kanssa.




Viite