Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pikkujoulutortut

Saara Törmä

Pikkujoulutorttu.
Pikkujoulun hitti. Punajuuri-pähkinätahnatäyte nostaa joulutortun aivan uusiin svääreihin. Saara Törmä

Pikkujoulun hitti. Punajuuri-pähkinätahnatäyte nostaa joulutortun aivan uusiin svääreihin.

1.12.2008 9.00

Saara Törmä

Vihreän Langan legendaarinen punajuuritahna muuntuu myös suolaiseksi joulutorttutäytteeksi.

Täyte

  • 200 g punajuuria
  • 125 g pekaanipähkinöitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl korppujauhetta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl cayennenpippuria
  • 1 pieni luomumuna

Lisäksi

  • valmiita torttulevyjä
  • luomumunaa voiteluun
  • seesaminsiemeniä
  1. Keitä punajuuret kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret.
  2. Mittaa kaikki täytteen aineet, lukuun ottamatta munaa, monitoimikoneen sekoitusastiaan tai kapeaan kulhoon. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon muna.
  3. Nosta seos jääkaappiin ja anna kiinteytyä muutaman tunnin ajan.
  4. Sulata torttulevyt ja tee haluamasi muotoisia joulutorttuja. Voitele tortut munalla ja ripota pintaan seesaminsiemeniä.
  5. Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

* Täyte riittää noin 15 torttuun, mutta joulutorttuja ei kannata paistaa kerralla liikaa. Ylimääräinen täyte säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa viisi päivää.

 




Viite