Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pinaattinaan

Saara Törmä

Maukasta naan-leipää.
AJOISSA LIIKKEELLE. Tee leipätaikina valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana.Saara Törmä

AJOISSA LIIKKEELLE. Tee leipätaikina valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana.

13.11.2009 12.20

Saara Törmä

Saag naan eli pinaattinaan täydentää herkullisen aterian.

12 kpl leipiä

  • 1 1/2 dl pinaattia monitoimikoneessa hienonnettuna tai 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
  • 1 dl ruokajogurttia
  • 1 dl maitoa tai kasvismaitoa
  • 1 luomumuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1/3 pala (noin 15 g) hiivaa
  • noin 8 dl täysjyvävehnä- tai vehnäjauhoja
  • vettä sivelyyn
  • noin 1 1/2 dl voisulaa
  1. Mittaa sula pinaatti, kylmä jogurtti, maito, muna, öljy, sokeri ja suola kolmen litran kulhoon.
  2. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää jauhot vähitellen ja alusta tasainen taikina. Täysjyväjauhoja voi käyttää hiukan vähemmän kuin tavallisia jauhoja.
  4. Peitä kulho kelmulla, ja nosta taikina yöksi jääkaappiin tai anna kohota huoneenlämmössä noin 4 tuntia.
  5. Kaavi taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle.
  6. Jaa taikina 12 osaan ja pyöritä osat palloiksi. Painele pallot noin sentin paksuiksi pyörylöiksi.
  7. Nosta leivät pelleille leivinpaperin päälle ja peitä liinalla.
  8. Kuumenna uunin grillivastukset. Jos vastuksia ei ole, kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi.
  9. Sivele leivät vedellä ja kypsennä yhtä pellillistä kerrallaan uunin ylätasolla muutaman minuutin ajan. Käännä leivät ja paista ne myös toiselta puoleltaan.
  10. Sivele kypsät leivät runsaalla voisulalla ja pinoa.

Leivät kannattaa taputella ajoissa pelleille, mutta paistaa vasta viimetingassa, kun ateria on jo valmis. Varo, ettei leivinpaperi osu grillivastuksiin – se syttyy helposti palamaan. Tukahduta mahdollinen tuli kostealla pyyhkeellä.




Viite