Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Punajuurilantit

Saara Törmä

Punajuurilantti.
Helppoa kuin mikä. Punajuuri on mahtavan makuista ilman sen kummemmia kommervenkkejä.Saara Törmä

Helppoa kuin mikä. Punajuuri on mahtavan makuista ilman sen kummemmia kommervenkkejä.

30.8.2010 16.25

Saara Törmä

Jos appiukon kasvimaalla rehottaa jälleen punajuuria, paista kasa maailman yksinkertaisimpia mutta sitäkin herkullisempia punajuurilantteja.

  • punajuuria
  • ruisjauhoja
  • voita tai margariinia paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi. Noin 150 g punajuurta/syöjä on sopiva määrä.
  2. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, tarkista kypsyys tikulla.
  3. Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
  4. Kääntele punajuuriviipaleet ruisjauhoissa.
  5. Paista viipaleet paistinpannulla runsaassa voissa molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen.
  6. Ripottele punajuurille suolaa ja mustapippuria ja nauti ne saman tien sellaisenaan esim. ruisleivän päällä. Seuraksi sopii vaikkapa fetajuusto.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.