Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Purkkipapusoppa

Saara Törmä

Purkkipapusoppaa.
Missä leipä? Tee sopan seuraksi esimerkiksi porkkanapeltileipää (linkki reseptin alla).Saara Törmä

Missä leipä? Tee sopan seuraksi esimerkiksi porkkanapeltileipää (linkki reseptin alla).

4.1.2010 10.40

Saara Törmä

Uusi vuosikymmen alkaa purkkipapusopan voimin. Vaivattomasti valmistuva keitto lämmittää pakkasen puraisemaa kansalaista.

4 hengelle

  • 200 g sipulia
  • 100 g juuriselleriä
  • 100 g porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tlk (à n. 400/250 g) kidneypapuja
  • 1 tkl (400 g) tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl chilimausteseosta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl kaura- tai ruokakermaa
  • ½ dl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Kuori sipulit, selleri ja porkkana. Paloittele vihannekset karkeasti.

  2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota vihanneksia, kunnes ne saavat väriä.

  3. Lisää kattilaan paloitellut valkosipulit ja kääntele hetki.

  4. Kumoa joukkoon valutetut ja huuhdellut pavut, tomaattimurska, vesi, soijakastike, chilimausteseos ja sokeri.

  5. Anna keiton kypsyä kannen alla hiljaa poreillen, kunnes vihannekset ovat pehmeitä, noin 20 minuuttia.

  6. Soseuta keitto ja lisää kerma ja sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

  7. Kuumenna keitto varovasti uudelleen ja nauti joko sellaisenaan tai esim. tofukermaviilin kanssa. Sekaan sopivat myös sattumat, joita kaapista saattaa löytyä: rapeaksi paistetut tofupalat, paahdetut pähkinät, hapankaali jne.


Lisää aiheesta:



Viite