Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Rosolli anopin ohjeella

Natalia Baer

Erilainen rosolli.
Ei sinne päinkään. Rosolli muistuttaa esikuvaansa vain etäisesti, mutta on sitäkin parempaa.Natalia Baer

Ei sinne päinkään. Rosolli muistuttaa esikuvaansa vain etäisesti, mutta on sitäkin parempaa.

11.12.2009 12.07

Saara Törmä

Anopin rosollissa ei taatusti ollut perunaa tai porkkanaa. Sehän oli punajuuren väristä koko salaatti. Eikä kastike ollut erikseen. Vai oliko? Miksette ole kirjoittaneet sitäkään ohjetta muistiin?

10 annosta

  • 1 kg punajuuria

Kastike

  • 2 dl luomukermaa tai vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 2 rkl timjamia silputtuna
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Tarkista kypsyys tikulla.
  2. Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi kiekoiksi.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada seos punajuurten joukkoon.

Keitä, kuori ja viipaloi punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä. Tee myös kastike valmiiksi, mutta sekoita se punajuurten joukkoon vasta vähän ennen tarjoilua.


Lisää aiheesta:



Viite