Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Seesamisydämet

Saara Törmä

Voita ja sokeria. Seesamisydänten valmistus ei ota onnistuakseen vegaanimargariineilla, joten käytä voita, jos käytät. Saara Törmä

Voita ja sokeria. Seesamisydänten valmistus ei ota onnistuakseen vegaanimargariineilla, joten käytä voita, jos käytät.

10.2.2009 1.43

Saara Törmä

Seesam aukene. Kenties mielitiettysi avaa sinulle ovensa ja sylinsä, kun leivot hänelle ystävänpäivälahjaksi seesamisydämiä.

20 kappaletta

  • 2 dl seesaminsiemeniä, kuorellisia tai kuorettomia
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria

 

  1. Vuoraa 2 uunipeltiä leivinpapereilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Paahda seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja kumoa ne kulhoon odottamaan.
  3. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Keitä seosta hetki, noin 2 minuuttia, kunnes se muuttuu tasaiseksi, kuplivaksi puuroksi. Sekoita koko ajan.
  4. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon seesaminsiemenet. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lusikoi massasta 10 kekoa kummallekin uunipellille, yhteensä 20 kekoa. Litistä kekoja hiukan. Ole varovainen, massa on hyvin kuumaa.
  6. Paista yhtä pellillistä kerrallaan uunissa 10 minuuttia.
  7. Kun ensimmäinen pelti tulee uunista, paina jokaiseen pyörylään piparkakkumuotilla sydän. Ole taas varovainen, ettet polta itseäsi. Jätä makeiset jäähtymään ja jähmettymään. Paista myös toinen pellillinen ja paina kuumiin makeisiin kuviot sydänmuotilla.
  8. Irrota jähmettyneet sydämet: Paina muotti uudelleen sydämeen ja irrota reunat samalla, kun pidät muottia paikoillaan.
  9. Syö itse ylimääräiset reunat ja anna sydämet sydänkäpysellesi rasvankestävässä rasiassa.




Viite