Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Seesampunajuuret

Saara Törmä

Seesampunajuuret.
Ole nopea. Seesampunajuuret katoavat pelliltä pikavauhtia.Saara Törmä

Ole nopea. Seesampunajuuret katoavat pelliltä pikavauhtia.

30.3.2011 12.38

Saara Törmä

Ystävä neuvoi pyörittelemään juureksia siemenissä ja lykkäämään uuniin.

3 annosta

  • 1 kg punajuuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3/4 dl seesaminsiemeniä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • (mustapippuria)
  1. Kuori punajuuret ja lohko ne ohuiksi, noin 1 ½ cm paksuiksi lohkoiksi.
  2. Kumoa lohkot kulhoon ja lisää loput aineet.
  3. Hyppyytä lohkoja kulhossa, kunnes siemenet ja mausteet ovat levinneet tasaisesti.
  4. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Kypsennä punajuurilohkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Tarkista kypsyys maistamalla.
  6. Nauti punajuuria esim. purkkipapupihveistä koottujen hampurilaisten kanssa.

Samalla ohjeella teet herkullisia lohkoperunoita, kun vaihdat punajuuret pottuihin. Kokeile myös isoja ranskalaisia.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.