Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sienimakaronilaatikko

Saara Törmä

Sienimakaronilaatikko.
Nam. Sienikammoisetkin syövät suppislaatikkoa mielellään.Saara Törmä

Nam. Sienikammoisetkin syövät suppislaatikkoa mielellään.

20.10.2010 11.43

Saara Törmä

Suppilovahverosaaliin voi piilottaa myös perinteiseen makaronilaatikkoon.

6 annosta

  • 1 l suppilovahveroita
  • 250 g sipulia silputtuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 300 g täysjyväpastaa, esim makaroni tai fusilli
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 luomukasvisliemikuutio murennettuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (150 g juustoraastetta, esim emmentaalia)

Munamaito

  • 6 dl maitoa tai kasvismaitoa
  • 3 luomumunaa
  • n. 1 tl suolaa

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  1. Puhdista sienet ja silppua ne. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kypsennä sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää pannulle öljy ja sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä, lisää loppuvaiheessa valkosipulit.
  4. Sieni-sipuliseoksen valmistuessa keitä pastat juuri ja juuri kypsiksi maustamattomassa vedessä. Valuta keitinvesi pois.
  5. Kippaa sieni-sipuliseos kypsän pastan joukkoon. Lisää soijakastike ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Tee munamaito – sekoita kaikki aineet keskenään.
  7. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito.
  8. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes munamaito on hyytynyt. Voit tehdä makaronilaatikon myös suoraan annosvuokiin kuten kuvassa, silloin se kypsyy nopeammin.
  9. Nauti laatikkoa ketsupin kanssa.




Viite