Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Soijapasta

Saara Törmä

Soijapasta.
Herkkua huomennakin. Voit tehdä kastikkeen hyvissä ajoin, sillä uudelleenlämmitys vain parantaa sen makua.Saara Törmä

Herkkua huomennakin. Voit tehdä kastikkeen hyvissä ajoin, sillä uudelleenlämmitys vain parantaa sen makua.

4.11.2010 13.22

Saara Törmä

Soijarouheesta syntyy nopea, täyttävä ja herkullinen pastakastike.

4 annosta

  • 2 dl soijarouhetta
  • 1 ½ dl vettä (kiehautettua)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 4 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 prk (2 dl) kermaa tai kasviskermaa
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  • 1 ruukku persiljaa silputtuna
  1. Mittaa kulhoon soijarouhe ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
  2. Silppua sipuli.
  3. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja soijarouhetta, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli ja kääntele, kunnes valkosipuli tuoksuu.
  4. Lisää tomaattimurska, soijakastike, sokeri ja suola. Anna poreilla kymmenisen minuuttia. Keitä tällä välin pasta kypsäksi.
  5. Lisää kastikkeeseen kerma ja sitruunamehu. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
  6. Lisää lopuksi persiljasilppu ja tarkista maku. Voit säästää osan persiljasta koristeluun.
  7. Nauti kastiketta tysjyväpastan kanssa. Seuraksi sopii myös voimakas juusto, esim. mustaleimaemmental.




Viite