Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Stressittömät papukoftat

Natalia Baer

Omat einekset. Erinomaiset papupallerot voi tehdä jo huomenna pakastimeen. Natalia Baer

Omat einekset. Erinomaiset papupallerot voi tehdä jo huomenna pakastimeen.

11.12.2008 14.52

Saara Törmä

Tee papupallerot, eli hienosti sanottuna koftat, valmiiksi pakastimeen.

Noin 30 kappaletta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 2 tlk (à 400/250 g) kikherneitä
  • 150 g vaaleaa leipää paahdettuna
  • 125 g pekaani- tai muita pähkinöitä
  • 1/2 ruukkua tuoretta minttua
  • 3 luomumunaa
  • 2 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Paistamiseen

  • luomuvehnäjauhoja
  • rypsiöljyä
  1. Silppua sipuli ja valkosipulit.
  2. Kuumenna pannulla öljy ja kuullosta siinä sipulit pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja curryjauhe. Kääntele hetki.
  3. Valuta ja huuhtele pavut.
  4. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tasaiseksi massaksi.
  5. Muotoile massasta jauhotetuin käsin pingispallonkokoisia pullia. Litistä pullat pieniksi, paksuiksi pihveiksi.
  6. Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja paista koftat erissä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Jäähdytä ja pakasta.
  7. Lämmitä aattona tarpeellinen määrä koftia tarjolle mikroaaltouunissa tai uunissa, leivänpaiston jälkilämmössä.


Lisää aiheesta:



Viite