Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suklaalevy

Saara Törmä

Suklaalevy.
Helppotekoinen suklaalevy sai innoituksensa unettoman kekseistä.Saara Törmä

Helppotekoinen suklaalevy sai innoituksensa unettoman kekseistä.

13.4.2010 9.13

Saara Törmä

Viimeviikkoiset talkoot sujuivat mallikkaasti linssipellin voimin. Jos hommia jäi, tee iso suklaalevy ja keitä kahvit.

noin 40 keksipalaa

  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 4 dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta tai kaurahiutaleita
  • 2 1/2 dl hedelmäsokeria
  • 2 dl sekalaisia pähkinöitä rouhittuna
  • 150 g suklaata rouhittuna
  • 1 1/2 dl rusinoita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl kasvis- tai luomumaitoa
  1. Mittaa kulhoon kaikki aineet lukuunottamatta öljyä ja maitoa. Sekoita.
  2. Kaada joukkoon öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kostuta kätesi vedellä ja painele taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin 1 ½ cm.
  4. Paista levyä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Ota pelti uunista ja anna levyn jäähtyä lämpimällä pellillä. Se jatkaa kypsymistään vielä tässä vaiheessa.
  6. Paina jäähtynyt levy terävällä veitsellä neliöiksi.


Lisää aiheesta:



Viite