Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suppilovahveropasta

Saara Törmä

Suppilovahveropasta.
Aika nopeaa. Ateria syntyy suunnilleen vartissa.Saara Törmä

Aika nopeaa. Ateria syntyy suunnilleen vartissa.

7.2.2011 13.16

Saara Törmä

Kevään aikana tehdään tuunattuja versioita Vihreän Langan reseptiarkiston helmistä. Vuorossa on sienekäs versio kukkakaalipastasta. Kokeile ja hämmästy!

2–3 annosta

  • 20 g (n. 3 dl) kuivattuja suppilovahveroita
  • 1 dl vettä kiehautettuna
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna (esim. pekaani)
  • 1/2 dl rusinoita silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pieni prk (2 rkl) tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • noin 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • täysjyväpastaa
  • luomusitruunan lohkoja
  • (parmesaania lastuina)
  1. Mittaa kuppiin suppilovahverot ja kaada päälle kuuma vesi. Sekoita.
  2. Esivalmistele kaikki aineet: rouhi pähkinät, silppua rusinat ja valkosipulit. Silppua myös sienet tarvittaessa.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sienet. Kääntele. Lisää pähkinät, rusinat ja valkosipulit. Kääntele muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää tomaattipyree ja soijakastike. Kääntele.
  5. Lisää viini ja mausteet. Kypsennä kastiketta viiden minuutin ajan, välillä käännellen. Nosta pannu syrjään. Kastike saa olla suolaista, kuten pesto.
  6. Keitä pasta suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.
  7. Valuta pasta ja kääntele joukkoon kastiketta.
  8. Purista annosten päälle sitruunaa ja vuole joukkoon juustolastuja. Nauti heti.

 




Viite