Sushiohra
10.6.2010 10.58
Saara Törmä
Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Ohramakien pohjana on sushiohra.
- 4 dl esikypsennettyjä, rouhittuja ohrasuurimoita
 
- 8 dl vettä
 
Kastike
- 1 1/4 dl sokeria
 
- 3/4 dl omenaviinietikkaa
 
- 2 tl suolaa
 
- Huuhtele ohraa viileällä vedellä muutamaan kertaan. Valuta ohra lävikössä, kumoa kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.
 
- Kiehauta ohra, kääntele ja käännä lämpö minimiin. Peitä ohra kannella ja anna poreilla hiljakseen 20 minuuttia.
 
- Käännä lämpö pois päältä ja jätä ohra kannen alle hautumaan vielä 10 minuutiksi.
 
- Kiehauta pienessä kattilassa sokeri, etikka ja suola. Sekoita seos ohran joukkoon ja jäähdytä ohra.