Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Sushiohra

10.6.2010 10.58

Saara Törmä

Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Ohramakien pohjana on sushiohra.

  • 4 dl esikypsennettyjä, rouhittuja ohrasuurimoita
  • 8 dl vettä

Kastike

  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3/4 dl omenaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  1. Huuhtele ohraa viileällä vedellä muutamaan kertaan. Valuta ohra lävikössä, kumoa kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.
  2. Kiehauta ohra, kääntele ja käännä lämpö minimiin. Peitä ohra kannella ja anna poreilla hiljakseen 20 minuuttia.
  3. Käännä lämpö pois päältä ja jätä ohra kannen alle hautumaan vielä 10 minuutiksi.
  4. Kiehauta pienessä kattilassa sokeri, etikka ja suola. Sekoita seos ohran joukkoon ja jäähdytä ohra.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.