Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tapas-punajuuret

Saara Törmä

Tapas-punajuuret.
Helppoa ja hyvää. Voit keittää punajuuret etukäteen valmiiksi.Saara Törmä

Helppoa ja hyvää. Voit keittää punajuuret etukäteen valmiiksi.

22.2.2010 13.48

Saara Törmä

Leiki kotimaista tapasbaaria. Punajuurten seuraan sopivat esimerkiksi lanttusupikkaat.

  • 1 kg punajuuria
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne kuorineen kypsiksi. Tarkista kypsyys tikulla.
  2. Kuori punajuuret ja lohko ne.
  3. Sulata pannulla voi ja lisää joukkoon punajuuret. Paistele käännellen muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää pannulle balsamiviinietikka, soijakastike ja mausteet.
  5. Paistele käännellen, kunnes neste on haihtunut.
  6. Nauti punajuuria lisukkeena tai tapas-tyyliin muiden pikkuruokien seurana.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri