Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Teetryffelit

Saara Törmä

Teetryffelit.
Jälkiruokaa. Voit käyttää tryffeleihin myös tummaa suklaata.Saara Törmä

Jälkiruokaa. Voit käyttää tryffeleihin myös tummaa suklaata.

10.6.2010 11.23

Saara Törmä

Kokkaa kotona sushi-illallinen kuudelle. Suklaa ja tee päättävät illan makeasti.

20 kpl

  • 1/2 dl luomu- tai kaurakermaa
  • 1 tl vihreää teetä
  • 200 g valkoista suklaata
  • vihreää teetä tryffeleiden pinnalle
  1. Jos käyttämäsi vihreä tee on karkeaa, jauha se morttelissa tai tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
  2. Kiehauta kerma ja nosta kattila syrjään. Lisää joukkoon teejauhe ja sekoita.
  3. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Kuumenna tarvittaessa varovasti uudelleen.
  4. Nosta seos kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  5. Ota suklaaseoksesta teelusikalla nokare ja pyörittele se käsin tryffelipalloksi.
  6. Kierittele suklaapallot teejauheessa. Nosta tryffelit kannellisessa rasiassa jääkaappiin odottamaan nauttimista.


Lisää aiheesta:



Viite