Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Timjami-sipulisalaatti

Saara Törmä

Timjami-sipulisalaatti.
Yksinkertaisesti hyvää. Sipulisalaatti kannattaa tehdä etukäteen.Saara Törmä

Yksinkertaisesti hyvää. Sipulisalaatti kannattaa tehdä etukäteen.

19.2.2010 13.33

Saara Törmä

Salatet al-zaatar al-akhdar eli timjami-sipulisalaatti

  • 2 sipulia
  • 1 rkl suolaa
  • vettä
  • 1 ruukku timjamia
  • 1/2 dl (oliivi)öljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sokeria
  • (suolaa)

Tee salaatti edellisenä päivänä. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi.

Siirrä sipulit kulhoon ja mittaa joukkoon suola. Kaada päälle vettä sen verran, että sipulit peittyvät. Jätä seos odottamaan.

Riivi timjamin lehdet varsista, jos varret ovat kovia. Jos varret ovat kohtuullisen pehmeitä, silppua koko kasvi mahdollisimman hienoksi.

Kaada timjamisilppu kulhoon ja lisää öljy, sitruunamehu, puristettu valkosipulinkynsi ja sokeri.

Maista sipulia. Jos se on edelleen kovin väkevää, anna seoksen odottaa 15 minuuttia.

Valuta sipulit lävikössä ja yhdistä timjamiseokseen.

Siirrä seos jääkaappiin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Lisää aiheesta:



Viite