Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tomaattisalsa

Saara Törmä

Tomaattisalsaa.
Meksikon lahja. Tomaattisalsa on nerokas keksintö.Saara Törmä

Meksikon lahja. Tomaattisalsa on nerokas keksintö.

13.11.2009 13.29

Saara Törmä

Pico de gallo eli tomaattisalsa yhdistää raikkaita makuja ja piristää tacoja.

  • 700 g tomaatteja (sekalaisen värisiä)
  • 1+1 tl suolaa
  • 1 punasipuli
  • 1–2 tuoretta chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku korianteria silputtuna*
  • 2 rkl limetin mehua
  • 1 rkl sokeria
  1.  Kuutioi tomaatit ja siirrä ne lävikköön.
  2. Ripottele tomaateille 1 tl suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua tomaateista kymmenen minuutin ajan.
  3. Kuori ja silppua punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua malto. Silppua tai purista valkosipulinkynsi.
  4. Sekoita kaikki salsan aineet kulhossa, lisää loput suolasta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

* Jos et pidä korianterista, vaihda se basilikaan.


Lisää aiheesta:



Viite